Zsírégető fahéj

pexels-pixabay-71128.jpg

Egy fogyókúra, egy fogyási célú életmódváltás esetén minden apró praktika jól jön, ami támogatja azt.

A fahéj gyakori használata segít a vércukorszint kilengések megakadályozásában, ezáltal nem fognak falási rohamok rád törni. Jótékony hatása van a vér triglicerid szintjére is, baktérium, és gombaölő hatása van, ezért több fogkrémben is. 

Igazán téli fűszer, naponta használjuk nyugodtan, a reggeli zabkásába, a teánkba, gyümölcs levesbe, próbálj ki nyugodtan egy fahájas csirke receptet, például a marokkói csirkét. 

 

pexels-reem-kerzazi-5947912.jpg

Ha nem zabkása a reggeli, akkor próbáld ki ezt a fahéj-tea receptet:

Egy csésze forró vízben egy közepes fahéjrúd két perc alatt már finom teává fő. A kisebb darabkákból nagyjából egy teáskanálnyi kerüljön a teatojásba, melyet másfél percig forralj a vízzel, vagy áztasd be őket nagyjából tíz percre. Az őrölt fahéjból keverj egy teáskanálnyit a forró vízhez, majd hagyd leülepedni az aljára, míg iható hőmérsékletűre hűlik. A fahéjtea hatását akkor fejti ki maximálisan, ha reggel fogyasztod el éhgyomorra.17342317_45e67cc63fbf4f3f452008d21f5bf485_wm.jpg

Ha tetszik a blog kövess kérlek a facebookon is, ha egészséges életmóddal, vagy fogyással kapcsolatos kérdésed van akkor ott fel tudod tenni kérdéseidet.