Egy kis optikai tuning - szabadulj meg a puffadástól

foodiesfeed_com_berries-smoothie-bowl.jpg

Sokan élünk úgy, hogy általában igyekszünk diétázni, de nem sikerül tökéletesen, nincs vasakaratunk, és hopsz lecsúszott egy péksüti, mert az ájulás határán estél be a boltba vásárolni, és hiába van bevásárló listád, a csodás illata miatt bekerül a kosárba egy túrós táska, és már a parkolóban befalod a kocsiban. 

Velem egy időben rendszeresen előfordult, és nem hittem el, hogy ez a heti egy-két péksüti akadályoz meg a normális fogyásban, de az tisztán látszott, hogy egy óra múlva úgy néztem ki mint aki terhes, úgy felpuffadt a hasam.

Lehet, hogy valami étel tolerancia áll a háttérben, lehet, hogy "csak" a lassú bélműködésem a hibás,de úgy látom, hogy az emberek egyre nagyobb százaléka küzd ezzel a problémával. 

Néhány dologgal segítsd a szervezetedet, hogy optimálisabban tudjon működni.

A táplálkozásod legyen rostban gazdag. A rostok gyorsítják a bélműködést, lepucolják a bélfalat. Csökkentik a vér koleszterinszintjét, így számos szív- és érrendszeri problémát megelőznek. Stabilizálják a vércukorszintet, és megakadályozzák a székrekedés kialakulását.

foodiesfeed_com_bowl-of-crunchy-granola-and-figs.jpg

A rostban gazdag tálpálkozáshoz elengedhetetlenül fontos, az emelt folyadékbevitel, mivel ha nem iszunk eleget a rostok a bélfalakból vonják el a vizet. Ne szomjaztassuk a szervezetünket. 

Érdemes rögtön ébredés után - még kávé előtt - egy nagy pohár vízzel (legjobb a langyos citromos víz) indítani a napot.

A probiotikumok azok a gyomorban, vékonybélben és vastagbélben is megtalálható jótékony baktériumok, amelyek segítenek a méreganyagok eltávolításában, helyre állítják a normál bélflórát, ezzel megszünteti a hasmenést, a székrekedést, vagy a puffadást.

Igyál meg minden reggel 30 ml Aloe Verát éhgyomorra és érezni fogod a különbséget. A bélflóra állapota helyre fog állni. Az Aloe Vera enyhe hashajtó hatású, valamint meggátolja a gázképződést, ezáltal a puffadást is.

Próbáld ki, hogy tornázol pár percet, akár egy 5 perces youtube videót is elég végéig tornázni, hogy beleid mozgásba lendüljenek.

Ha szeretnél tanácsot kérni, szeretnéd tudni, hogy milyen termékeket fogyasztok amik segítenek nekem lefogyni, likeold a facebook oldalam, és írj ott nyugodtan privát üzenetet. 

healthy-lifestyle-word-cloud-collage-vector-illustration-53119312.jpg