Ha már ősz, akkor tea

hipster-drinking-herbal-tea.jpg

Mivel az életmódváltásom egyik fontos tényezője volt, hogy minél több folyadékot igyak, próbálok rá kiemelten odafigyelni.

De ősszel nem mindig kívánom a hideg ásványvizet, a smoothie nekem inkább csak tízórai, az üdítőket pedig száműztem egy időre. 

Szerencsére ősz van, ezért mindennél jobban esik egy bögre meleg tea. Rendszeres teázással remekül lehet pótolni a folyadékot, energiát kapsz tőle, és ráadásul finom is.

Tudtad, hogy a rendszeres teafogyasztás jótékony hatással van a szív-és érrendszerre? De nem ez azonban az egyetlen előnye, hiszen antioxidánsai a rákellenesség terén is bizonyítottak már. Hidratálhatjuk segítségével a szervezetet, és a megfelelő fajtákkal a zsírégetést is elősegíthetjük.

A koncentráló képességre és a memória egyaránt jótékony hatással vannak a teák, de egyszerűen a bennük rejlő élvezeti érték miatt is választhatjuk azokat. Otthoni wellness, esti kikapcsolódás mellé éppen úgy remek döntésnek bizonyulnak, mint immunerősítésre vagy a felfázás, torokfájás megszüntetésére.

Egyik nagy kedvencem a zöld tea. Mivel a kávé fogyasztásomat a pár évvel ezelőtti 8 kávéról egyre csökkentettem, sokszor jól jön egy kis plusz energia. A zöld tea ráadásul hozzájárul a szervezet erősítéséhez, a védekezőképesség fenntartásához, a szabadgyökök semlegesítéséhez, a méreganyagok és anyagcsere során keletkező bomlástermékek eltávolításához. 

575.jpg

Esténként már nem szoktam zöld teát inni, viszont szerencsére imádom a gyümölcs teákat, nagy választékot tartok. Narancsos, epres, málnás mindig van itthon. 

 

Akkor is a teák között kutakodom, ha méregtelenítő napjaim vannak. Van itthon csalán, citromfű, menta, és természetesen az örök klasszikus kamilla.

Te is nyugodtan igyál minden fő étkezéshez egy csésze teát hidegen, vagy melegen. Ha megteheted édesítsd mézzel, ami tovább javítja az egészséged. 

cup-of-herbal-tea.jpg